"Jag har öppnat en öppen dörr" heter utställningen som finns att beskåda på Grafikens Hus mellan 9 mars och 29 september. Konstnärerna Lisa Jonasson och Matti Kallioinen visar omöjliga krumelurer och människoliknande figurer som är på väg att krångla sig ur sin kroppskostym i fläskrosa, klarblått, varmgult och pistagegrönt.

Till Grafikens Hus säger Matti Kallioinen att han ritat sina krumelurteckningar i nästan två år, men inte vetat var han ska göra av dem. Lisa Jonassons bidrag är mer färgstarka, och föreställer enstaka figurer som får breda ut sig ordentligt. De två konstnärerna är ett par, men har så mycket att göra att de nästan aldrig träffas, säger de i en intevju med museet. Men nu finns det alltså ett samarbete i alla fall.

– Jag har följt deras konstnärskap under flera år och var minst sagt lycklig när de tackade ja till att öppna Grafikens Hus utställningar 2013. På Grafikens Hus har vi en unik verkstad som är fantastisk att kunna producera en utställning som denna i. Jag vet att det kommer bjuda på storverk hos oss, säger Nina Beckmann, VD Grafikens Hus i ett pressmeddelande.

I denna artikel kan ni läsa mer om konstnärerna och utställningen.