• "Det kan vara svårt att veta vad olika designbyråer håller på med, vad som händer inuti den här byggnaden till exempel", säger Fran Merino på Fjord, som arrangerade kvällens träff.
Det har hunnit bli mörkt ute innan alla besökare är på plats i Fjords kontor i Stockholm. Ungefär 35 personer har trängt ihop sig för att både umgås och lyssna på kvällens föreläsningar, som hålls av illustratören Therese Larsson samt industridesignern och designstrategen Ricardo Sá Freire.

– Det är väldigt viktigt att ha ett nätverk. Vår värld förändras hela tiden och det är nyttigt att träffa nya människor. Olika människor har olika tankesätt och de kan hjälpa oss att få nya idéer och perspektiv, säger Fran Merino, visual design lead på Fjord, som har arrangerat kvällens träff.

Designers i Stockholm startades av Dennys Hess med målet att bli en samlingsplats där kreatörer kan utbyta tankar, kunskap och idéer. Grunden är just arrangemangen och tanken är att värdskapet ska gå runt bland kreativa byråer. Förra gången hölls det till exempel på Fantasy Interactive.

– Det kan vara svårt att veta vad olika designbyråer håller på med, vad som händer inuti den här byggnaden till exempel. I och med det här öppnar vi våra dörrar och låter andra få en inblick i vår verksamhet, säger Fran Merino.

Värdbyrån sätter sin prägel på arrangemangen. Men hittills har deltagarantalet varit begränsat för att skapa en intim stämning. Däremot är kreatörer från alla branscher välkomna.

– Design är allting. Design finns överallt. Så varför skulle vi bara bjuda in grafiska designer, tjänstedesigner och interaktionsdesigner? Jag skulle lika gärna kunna få inspiration från en rörmokare. Bra design förändrar världen, det är det viktigaste, säger Fran Merino.

Nästa Designers i Stockholm hålls i början av maj. Arrangemanget har en Facebook-grupp med samma namn för de som vill hålla sig uppdaterade.