Den digitala anslagstavlan Pinterest far fram som en ångvält på webben och drar nu mer trafik till hemsidor än Twitter, rapporterar Techcrunch.

För att "pinna" innehåll från Yahoos fotosida Flickr på Pinterest var du tidigare tvungen att använda Pinterests egen pin-knapp. Snart är det dock möjligt att direkt, via Flickrs nya html5-fotouppladdare, även dela fotona på Pinterest.

Flickrs produktchef, Markus Spiering, säger till Techcrunch att man ville göra det lättare för Flickr-användarna att dela foton via Pinterest. Tillsammans med dela-knapparna för bland annat Facebook och Twitter kommer även en Pinterest-knapp att finnas. Fotografens namn följer med mellan sidorna, och en länk till hans/hennes fotosida kommer att tillhandahållas.

Tidigare har Flickr varit skeptiska mot Pinterest, eftersom fotografens namn ofta försvunnit någonstans på vägen och användarrättigheterna till bilder har missbrukats. Copyrightskyddat material kunde med en kodsnutt stänga ute Flickr-bilderna från Pinterest.

Men Pinterests snabba tillväxt har gjort att flera stora sajter har tänkt om. Även Ebay och Amazon har nyligen lagt till pin-knappar, skriver Techcrunch. Nu återstår att se om fler stora fotosajter följer Flickrs Pinterest-strategi.