Om du har försökt jobba flera personer i samma dokument har du säkert upptäckt hur svårt det kan vara att hålla koll på vad de andra har gjort sedan du senast hade det öppet. Detta är ett problem med de flesta dokumentformat, och Adobes layoutprogram Indesign är inget undantag.

Här kommer svenska Ctrlpublishings plugin Ctrlchanges in. Pluginen lägger till funktioner för att enkelt visa ändringar och tillägg i texterna i en Indesignlayout.En ny version av programmet, 1.5, har precis släppts och har ett par trevliga nyheter. Du kan till exempel filtrera ändringar utifrån användare, lager eller tid, och det är lättare att få mer info om en förändring (till exempel när den genomfördes).

Det har även tillkommit en ny exportfunktion som fångar dokumentet i ett specifikt ”ögonblick” och godkänner alla revisioner innan den tidpunkten och kasserar alla som gjordes efter.

Ctrlchanges finns i tre versioner: Pro, Standard och Light och kostar 299, 199 respektive 49 Euro. För att få tillgång till alla nyheterna krävs Pro-versionen.