Dagen som alla inom designvärlden ser fram emot med skräckblandad förtjusning är här: Adobe lanserar nya Creative Suite 6 och genast står vi inför valet att uppgradera och få en massa häftiga och bra nya funktioner till Adobes sedvanligt höga priser, eller stå utanför och riskera problem med inkompatibla filer och annat.

Programsviten må ha lanserats idag, och recensioner har börjat dyka upp runt om på nätet, men den finns ännu inte att köpa utan Adobe lovar att ha de redo till försäljning inom en månad.Samtidigt som CS6 släpps också företagets nya molntjänst, Creative Cloud, som är en prenumerationstjänst på samtliga program i paketet. För 49 dollar i månaden för minst ett år eller 79 dollar i månaden om du prenumererar månad för månad får du tillgång till rubbet. Svenskt pris inklusive moms är 517 kronor i månaden för helårsprenumerationen.

För de som föredrar en vanlig licens för programmen har Adobe som vanligt en hel uppsjö varianter och ovanpå det olika priser för uppgraderingar. Se Adobes hemsida för dessa.