Att ta reda på vilken design som faktiskt fungerar bäst är inte det lättaste – bara för att du tycker en av dina designer är snyggast, eller att uppdragsgivaren gillar en variant bäst, betyder det inte att det faktiskt är den som kommer locka till flest klick och mest tid tillbringad på sajten.

Ett bättre sätt att ta reda på det är att testa olika designer på riktiga användare, men detta kan vara en omständlig process och tar en massa tid från ditt vanliga arbete. En annan variant är att använda http://verifyapp.com, ett program/tjänst från Zurb som går ut på att mata in olika förslag på en ny design och sedan automatiskt mäta dessa prestanda mot varandra när användare visas de olika förslagen.

Du kan testa flera olika faktorer hos en design, till exempel hur mycket användare kommer ihåg efter att ha tittat på den i 5 sekunder, vilken design användare föredrar och hur en design får användaren att känna sig.

Tjänsten har nyligen uppdaterats med stöd för att testa fler än två designer mot varandra åt gången, men detta kräver ett premiumkonto för cirka 680 kronor i månaden. Om du bara vill testa tjänsten får du en månad gratis, och därefter finns olika konton för allt från 60 till 680 kronor i månaden.