Målet med projektet är att lyfta fram vad man kan göra med kod ur ett estetiskt och idébärande perspektiv, att fokusera på skapandeprocessen och den bredd och variation av uttryck och form som är möjlig.

Nu i helgen ställer projektet ut en samling av de mest intressanta och väl genomförda bidragen på 'SoStockholm' i Kungsträdgården. Allt från hårdvara till digital konst finns att beskåda under helgen, och alla insända bidrag finns i onlinegalleriet på projektets hemsida, som är ett initiativ av IT-utvecklingsavdelningen på bemanningsföretaget Academic Work.

Ett femtontal olika programmeringsspråk är representerade bland bidragen, bland de mest välkända finns Actionscript, Java, html, Processsing, Python, Ruby/Rails, Arduino och C. De fem kategorierna för bidragen omfattar mjukvara/applikation, rörlig bild/video, webbsidor, videospel och elektronik/systemteknik.

Bland de vinnande elva bidrag som ställs ut i Kungsträdgården finns exempel på användande av html5 (The Wobble Dance), Processing (Yoga Lamp, Woman on skyskraper) Java (Engine26 av Daniel Hirschmann) och Arduino (Wcielenie, Social distress). Det elfte bidraget, Yoga Lamp, är ett 'peoples choice' som valts genom flest 'gilla' på Facebook.

De mycket olika bidragen har valts ut av en jury, där galleristen Jonas Kleerup och grafiker Devlin Shea ansvarar för den konstnärliga kvaliteten, och Andreas Ehn (Spotify och Wrapp), Deniz Yildirim (vd för Tretton37) och Fredrik von Essen (ordförande IT & Telekomföretagens kompetensråd) representerar näringslivet.

Devlin Shea (grafiker och digital producent) är även kurator under utställningen den 22-25 mars.

Utställningen pågår 22- 25 mars i Kungsträdgården, med vernissage och presskonferens kl.16.00 torsdag 22 mars, öppet för allmänheten fredag till söndag på adressen: Jussi Björlings Allé 5, SoStockholm, Kungsträdgården.

Läs mer om Art of Code på hemsidan Här är ett exempel på ett av verken: