Glöm inte att ange en "utvald bild". Se nedan för hur du gör det.

För att lägga upp en portfolio måste du skapa ett bloggkonto. Du behöver inte använda det för att blogga, men kommer att ha möjligheten att göra det senare om du vill. Om du redan har ett bloggkonto kan du hoppa över detta steg.

Gå in på bloggsidan och välj ”Skapa en blogg” och fyll i alla uppgifter. Tänk på vilket användarnamn du anger, det kan nämligen inte ändras i efterhand (men du kommer kunna ange hela ditt namn och det visas vid portfolion).

När du har skapat kontot och loggat in klickar du på Kontrollpanel, och börjar med att gå in under alternativet Användare och klicka på Min profil. Där rekommenderar vi att du skriver ditt fulla namn då det kommer synas i samband med dina bilder och på dina portfoliosidor. Dessutom kan du fylla i en länk till din webbplats samt information i rutan ”Biografi”, då även den informationen syns vid ditt namn. Där kan man till exempel skriva in fler kontaktuppgifter, eller bara berätta mer om dig själv.Sedan hittar du Portfolio i menyn till vänster. Tyvärr fungerar det just nu inte att ladda upp bilder med Internet Explorer på grund av en bugg. Men det fungerar med alla andra vanliga webbläsare, Firefox, Chrome eller Safari.

Ange rubrik och beskriv projektet. Där kan du till exempel förklara när projektet gjordes, för vilken kund eller liknande.

I högerkolumnen kan du ange relevanta kategorier, uppdragsgivare och etiketter (taggar).

För att ladda upp bilder klickar du på ”Lägg till en bild”, som ligger en bit ner i högerkolumnen. Du kan ladda upp flera bilder åt gången, men de får max vara 3 MB stora. De vanliga formaten för webben fungerar, som jpeg och png.

När bilderna är uppladdade klickar du på "Add to project":
Viktigt: Efter att du laddat upp bilderna måste du ange en ”utvald bild”. Den används på alla ställen på sajten där din portfolio listas, som i snurran på startsidan och på landningssidan för portfolio.

För att ange en utvald bild, klicka på länken allra längst ner i högerkolumnen. Navigera till Galleri och välj den bild som du vill ska synas bäst. Klicka sedan på länken som är markerad i bilden här under.När allt är klart klickar du på Publicera som finns högst upp i högerkolumnen, så ska ditt nya portfolioprojekt dyka upp på sajten inom någon minut.